Opis forum
Kolejny temat, który chciałem poruszyć to TV i Internet w naszym bloku. Wspomniałem już o tym Zarządowi. Wstępnie zainteresowałem się sprawą i mam następujące informacje. Na obecną chwilę główni dostawcy typu: UPC i Vectra nie mają opcji podłączenia się do naszego bloku (brak okablowania). Sprawę wyceny takiego podłączenia można załatwić osobiście w Warszawie w biurze obsługi. Mam nadzieję, że uda mi się w tym tygodniu podjechać i dowiedzieć się więcej. Z doświadczenia wiem, że wszystko zależy od tego jak daleko jest puszka i czy jest poprowadzone okablowanie w bloku. Jeżeli chodzi o innych dostawców typu NC+, większość ma tylko opcję TV bez internetu chyba, że proponuję go np. z Orange. Należy tutaj zakupić talerz satelitarny, każdy indywidualnie lub jeden wspólny na dachu. Wydaje mi się, że lepiej mieć kabel w ścianie niż talerz na balkonie Powalczmy o UPC lub Vectrę. Od paru lat korzystam z UPC i jest to najlepsza, najszybsza (prędkość internetu) i najtańsza opcja aby mieć i TV i Internet w domu bez zbędnych kabli, talerzy satelitarnych itp.
Witam. Bardzo się cieszę, że zainteresował się Pan tematem. Ja osobiście korzystam z anteny pokojowej i odbiera mi tylko tvn co jest bardzo uciążliwe
Byłem w biurze Vectra gdy próbowałem przenieść usługę z poprzedniego mieszkania do obecnego. Niestety dostałem tam informację, że w tej chwili pod tą lokalizacją nie ma takiej możliwości i nie ma żadnych planów w tym zakresie.
Jeśli chodzi o UPC to myślę że pod Płatnerska 3 mają, bo od siebie z mieszkania łapię 2 sieci o nazwach "UPC......". To sugeruje że sąsiedzi mają
Proszę pisać tu jaką odpowiedź dało Panu UPC. Gdybym mógł coś zrobić to służę pomocą
Dzisiaj udało mi się dotrzeć do biura obsługi UPC. Zgłosiłem Nasz blok do wstępnej wyceny. W bloku naprzeciwko pod nr 2 jest UPC także odległość podłączenia nie jest duża, a tym samym jej koszty. Myślę, że jest to jedyna słuszna opcja, gdyż Vectra w tej chwili nie świadczy usług w rejonie Naszego bloku - taką informację uzyskałem w biurze obsługi. Dalsze informacje przekażę po wizycie technika z UPC.
Dawniej na osiedlu działała firma "Bajt", obecnie nazywa się "Lukman Multimedia" i są zainteresowani podłączeniem naszego bloku. Niestety nie wiem czy wiąże się to z dodatkową opłatą i jaka jest jakość usługi. Podaje link do ich strony http://multimedia.lukman.pl/
Właśnie Zarząd analizuje ich propozycję. Przesłali do Pana Pawła (naszego administratora) projekt umowy. Będziemy się kontaktować z tą firmą po długim weekendzie, żeby doprecyzowali ofertę, ponieważ ze wstępnej analizy umowy wynika, że brakuje paru elementów.
Witam, poniżej przedstawiam odpowiedź z UPC dot. instalacji w naszym bloku
Szanowni Państwo,
W odpowiedzi na Państwa zgłoszenie, dotyczące przyłączenia nieruchomości przy ul. Płatnerskiej 1 w Warszawie do sieci UPC, z przykrością informuję, że z przyczyn technicznych aktualnie nie istnieje możliwość dostarczania naszych usług w lokalizacji przez Państwa wskazanej.
UPC Polska systematycznie poszerza zakres terytorialny sieci i dostępności usług cyfrowych. Nie wykluczamy przyłączenia Państwa zasobu mieszkaniowego do sieci telewizji kablowej, szerokopasmowego Internetu i telefonu UPC w kolejnych latach.
Dziękując Państwu za przesłany wniosek jednocześnie informuję, iż w przypadku pojawienia się możliwości podłączenia ww. nieruchomości, skontaktujemy się z Państwem.
Z poważaniem,
Bogumił Depowski
Specjalista ds. Zasobów Mieszkaniowych
Radek napisał:
Właśnie Zarząd analizuje ich propozycję. Przesłali do Pana Pawła (naszego administratora) projekt umowy. Będziemy się kontaktować z tą firmą po długim weekendzie, żeby doprecyzowali ofertę, ponieważ ze wstępnej analizy umowy wynika, że brakuje paru elementów.
Czy Zarząd wciąż analizuje ich propozycję? Minął prawie miesiąc...
Witam,
niestety przedstawiciel Lukman Multimedia zapomniał o naszym mailu. Wczoraj do niego zadzwoniliśmy i już dziś odpowiedział na wszystkie zadane przez nas pytania. W najbliższym czasie podpiszemy z Lukman umowę umożliwiającą przyłączenie naszego bloku do ich sieci.
Pozdrawiam,
Darek