Forum Wspólnoty Płatnerska 1

Opis forum

#1 2014-06-30 09:40:20

Marcin S

Użytkownik

Punktów :   

Telewizja i Internet

Kolejny temat, który chciałem poruszyć to TV i Internet w naszym bloku. Wspomniałem już o tym Zarządowi. Wstępnie zainteresowałem się sprawą i mam następujące informacje. Na obecną chwilę główni dostawcy typu: UPC i Vectra nie mają opcji podłączenia się do naszego bloku (brak okablowania). Sprawę wyceny takiego podłączenia można załatwić osobiście w Warszawie w biurze obsługi. Mam nadzieję, że uda mi się w tym tygodniu podjechać i dowiedzieć się więcej. Z doświadczenia wiem, że wszystko zależy od tego jak daleko jest puszka i czy jest poprowadzone okablowanie w bloku. Jeżeli chodzi o innych dostawców typu NC+, większość ma tylko opcję TV bez internetu chyba, że proponuję go np. z Orange. Należy tutaj zakupić talerz satelitarny, każdy indywidualnie lub jeden wspólny na dachu. Wydaje mi się, że lepiej mieć kabel w ścianie niż talerz na balkonie Powalczmy o UPC lub Vectrę. Od paru lat korzystam z UPC i jest to najlepsza, najszybsza (prędkość internetu) i najtańsza opcja aby mieć i TV i Internet w domu bez zbędnych kabli, talerzy satelitarnych itp.

#2 2014-07-04 16:33:26

Marek

Użytkownik

Punktów :   

Re: Telewizja i Internet

Witam. Bardzo się cieszę, że zainteresował się Pan tematem. Ja osobiście korzystam z anteny pokojowej i odbiera mi tylko tvn co jest bardzo uciążliwe
Byłem w biurze Vectra gdy próbowałem przenieść usługę z poprzedniego mieszkania do obecnego. Niestety dostałem tam informację, że w tej chwili pod tą lokalizacją nie ma takiej możliwości i nie ma żadnych planów w tym zakresie.
Jeśli chodzi o UPC to myślę że pod Płatnerska 3 mają, bo od siebie z mieszkania łapię 2 sieci o nazwach "UPC......". To sugeruje że sąsiedzi mają

Proszę pisać tu jaką odpowiedź dało Panu UPC. Gdybym mógł coś zrobić to służę pomocą

#3 2014-07-07 14:54:40

Marcin S

Użytkownik

Punktów :   

Dzisiaj udało mi się dotrzeć do biura obsługi UPC. Zgłosiłem Nasz blok do wstępnej wyceny. W bloku naprzeciwko pod nr 2 jest UPC także odległość podłączenia nie jest duża, a tym samym jej koszty. Myślę, że jest to jedyna słuszna opcja, gdyż Vectra w tej chwili nie świadczy usług w rejonie Naszego bloku - taką informację uzyskałem w biurze obsługi. Dalsze informacje przekażę po wizycie technika z UPC.

#4 2014-08-13 12:07:50

Tomasz_N

Użytkownik

Punktów :   

Dawniej na osiedlu działała firma "Bajt", obecnie nazywa się "Lukman Multimedia" i są zainteresowani podłączeniem naszego bloku. Niestety nie wiem czy wiąże się to z dodatkową opłatą i jaka jest jakość usługi. Podaje link do ich strony http://multimedia.lukman.pl/

#5 2014-08-14 18:44:31

Radek

Użytkownik

Punktów :   

Właśnie Zarząd analizuje ich propozycję. Przesłali do Pana Pawła (naszego administratora) projekt umowy. Będziemy się kontaktować z tą firmą po długim weekendzie, żeby doprecyzowali ofertę, ponieważ ze wstępnej analizy umowy wynika, że brakuje paru elementów.

#6 2014-09-01 09:33:00

Tomasz_N

Użytkownik

Punktów :   

Witam ponownie,

Czy wiadomo już coś w sprawie przyłącza internetowego firmy Lukman lub UPC?

Pozdrawiam

#7 2014-09-06 15:19:52

Daniel B

Użytkownik

Punktów :   

Witam, poniżej przedstawiam odpowiedź z UPC dot. instalacji w naszym bloku

Szanowni Państwo,
W odpowiedzi na Państwa zgłoszenie, dotyczące przyłączenia nieruchomości przy ul. Płatnerskiej 1 w Warszawie do sieci UPC, z przykrością informuję, że z przyczyn technicznych aktualnie nie istnieje możliwość dostarczania naszych usług w lokalizacji przez Państwa wskazanej.
UPC Polska systematycznie poszerza zakres terytorialny sieci i dostępności usług cyfrowych. Nie wykluczamy przyłączenia Państwa zasobu mieszkaniowego do sieci telewizji kablowej, szerokopasmowego Internetu i telefonu UPC w kolejnych latach.
Dziękując Państwu za przesłany wniosek jednocześnie informuję, iż w przypadku pojawienia się możliwości podłączenia ww. nieruchomości, skontaktujemy się z Państwem.

Z poważaniem,
Bogumił Depowski
Specjalista ds. Zasobów Mieszkaniowych

#8 2014-09-09 18:04:53

Marek

Użytkownik

Punktów :   

Radek napisał:

Właśnie Zarząd analizuje ich propozycję. Przesłali do Pana Pawła (naszego administratora) projekt umowy. Będziemy się kontaktować z tą firmą po długim weekendzie, żeby doprecyzowali ofertę, ponieważ ze wstępnej analizy umowy wynika, że brakuje paru elementów.

Czy Zarząd wciąż analizuje ich propozycję? Minął prawie miesiąc...

#9 2014-09-10 11:23:25

dareq

Użytkownik

Punktów :   

Witam,

niestety przedstawiciel Lukman Multimedia zapomniał o naszym mailu. Wczoraj do niego zadzwoniliśmy i już dziś odpowiedział na wszystkie zadane przez nas pytania. W najbliższym czasie podpiszemy z Lukman umowę umożliwiającą przyłączenie naszego bloku do ich sieci.

Pozdrawiam,
Darek

Stopka forum

RSS